Piotr Zawalich to prawdziwy pasjonat kuchni mazurskiej, pełen zapału i miłości do kulinarnej dziedziny, nieustannie odkrywający i odtwarzający przepisy, które kształtują historię jego rodzinnego regionu. Nieustraszony eksperymentator kulinarny, łączący tradycję z nowoczesnością, tworzący wyjątkowe połączenia smaków.
Piotra często można spotkać przy hotelowej wędzarni gdzie pieczołowicie wędzi mazurskie ryby, tworzy wyjątkowe sery domowej roboty oraz przyrządza wyborne mięsa. To właśnie tam, w otoczeniu natury, rodzą się niezwykłe smaki i aromaty.
Jest również dumnym srebrnym medalistą Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej, która miała miejsce w Erfurcie w 2016 roku oraz brązowym medlistą w Stuttgarcie w 2020 roku. Jego umiejętności i pasja wciąż inspirują innych, sprawiając, że każdy posiłek jest niezapomnianym doświadczeniem. Poznajcie naszego Mistrza Kuchni, który serwuje nie tylko jedzenie, ale także historię i tradycję regionu Mazurskiego.